Destinatii celebre din Londra, cu intrarea gratuită

(sursa Evenimentul Zilei)

Dacă hotelurile şi restaurantele sunt scumpe, în general, în Londra, oraşul oferă turiştilor o mulţime de atracţii unde accesul este gratuit, în special muzee sau galerii de artă celebre. Iată câteva dintre ele, prezentate de Lonely Planet.

1. Intrarea în British Museum, una dintre atracţiile de top ale Londrei şi unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, este absolut gratuită. Veţi face o incursiune printre culturile lumii, cu galerii dedicate Egiptului, Greciei, Africii, Italiei, Asiei sau cu exponate din perioada Imperiului Roman, preistorice sau medievale. Muzeul este uriaş, aşa că mai bine vă concentraţi pe ce anume vreţi să vizitaţi şi luaţi în considerare să alegeţi tururile organizate.

2. Palatul Parlamentului sau Palatul Westminster, clădirea care înglobează şi celebrul turn Big Ben, este o minunăţie neogotică de la mijlocul secolului al 19-lea. Aici sunt cele două camere ale parlamentului britanic – Camera Lorzilor şi Camera Comunelor.

3. National Gallery, una dintre cele mai mari galerii de artă din lume, adăposteşte opere ale unor artişti celebri precum Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci sau Michelangelo. Circa 5 milioane de turişti o vizitează anual. Ca să evitaţi aglomeraţia, este bine să vizitaţi acest obiectiv în dimineţile zilelor de lucru sau miercuri după ora 6 seara.

Click aici pentru articolul complet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *