Ma las dus la Malaia

Nu-mi aleg vacantele cu multa meticulozitate, ci sunt un om care alege mai mult cu ochii inchisi. Literalmente. Asa am ales si vacanta in Italia si asa am ajuns si la Malaia – punand degetul pe harta cu ochii inchisi.

Mergand cu masina pe Valea Oltului venind dinspre Ramnicu Valcea, un drum te imbie la stanga , iar o placuta ruginita iti arata si destinatia : Voineasa. Eterna statiune aleasa de muncitorimea comunisata arata acum deplorabil insa cei care vor un sejur cat se poate de linistit, se opresc la Malaia.

Ce este acolo? Un lac artificial, Lotrul fiind oprit de un baraj construit in 1986. La inceputul acestui lac, in mica peninsula care strajuieste (ha!) intalnirea dintre Lotru si acumularea de apa se afla Pensiunea Paradis. Daca vreti sa aflati de la mine un numar de telefon sau un contact, nu mai cititi pentru ca nu voi divulga nimic. Ramane intre preieteni.

Pensiunea asta este de fapt compusa din trei case una langa alta si este o afacere de familie. Pontoanele ce se afunda in apa iti dau un sentiment fain de tot de vacanta linistita. Bancile si masa puse pe acestea iti dau posibilitatea sa-ti savurezi gratarul facut in foisorul din livada cu meri, deasupra apei. Ca sa dai jos ce ai bagat in tine nu trebuie decat sa cobori de pe pontoane si sa te urci in cele doua hidrobiciclete hand made (!) ancorate langa. Sunt , in acceptiunea proprietarilor “hidrobicicletele de casa” construite din butoaie, doua cadre de bicicleta , pedale cu lant si o banca din lemn.

In jur nu auzi nimic, muntii iti atrag privirile, iar aerul iti face o foame de neuitat. La 3 km spre Voineasa gasesti doua pastravarii, iar dealurile sunt pline de mure, fragi si coacaze. Planuiam sa stau 2 zile…am stat 4 pentru ca nu am putut pleca. Mi-a fost rusine. M-am simtit ca acasa si nu-mi doream sa ii supar pe proprietari (ca pe mama) spunandu-le la micul dejun ca “azi plec”….V-as spune mai multe dar mi-e ca o sa o cautati indarjiti, o sa o gasiti si cand o sa sun sa imi fac rezervare, o sa-mi spuna nea Niculaie ca are toate camerele pline.  🙂

by Sorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *