Hai la film in Sighisoara!

Vorbim iar de Sighisoara…

N-ati mai fost de mult pe-acolo, am impresia. Simt ca vi s-a facut dor de terasele si de stradutele inguste din cetatea medievala, dar inca nu l-ati gasit pe acel ceva care sa va determine sa “atacati”, fie si pentru un week-end, drumul Sighisoarei. Acum avem o veste buna : in afara de faptul ca puteti incerca prajitura cu fragi, despre care va povesteam intr-un articol anterior, am mai gasit un motiv pentru o tura de cateva zile la « perla Transilvaniei ». Iata cuvantul magic : Film ! Muuuuult film, adica un festival intreg. Sighisoara Film Festival.

Intre 23 si 26 iunie puteti viziona o serie de pelicule romanesti, premiate la diverse festivaluri internationale.  Joi ia startul “Cel mai iubit dintre pământeni”, în regia lui Şerban Marinescu iar cortina o sa cada, in Piata Centrala, dupa “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, film despre un alt iubit fiu al poporului 🙂

Seară de seară, în Piaţa Centrală, vor putea fi văzute multipremiatele “Marţi, după Crăciun”, “Morgen” , “Aurora”, “Buna! Ce faci?”, “Bibliotheque Pascal” sau “Caravana Cinematografica”.  Intrarea e liberă.

În clubul Aristocrat publicul poate urmări scurt metrajele tinerilor cineaşti Adrian Sitaru, Paul Negoescu, Iulia Rugină, Cristian Iftime, Cecilia Felmeri sau Victor Dragomir precum şi documentarele semnate de Alexandru Solomon, “Kapitalism, reţeta noastră secretă” şi Alexander Nanău, “Lumea văzută de Ion B.”

Site-ul Unde si Cum va recomanda sa mergeti la Sighisoara si sa nu ratati urmatoarele filme:

  • vineri, ora 20.30, Piata Centrala – Buna, ce faci, regia Alex Maftei
  • sambata, ora 20.30, Club Aristocrat – Lumea vazuta de Ion B., regia Alexander Nanau
  • sambata, Ora 21.30, Piata Centrala – Caravana Cinematografica, regia Titus Muntean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *