Johannesburg

“Ai mare grija pe-acolo, ca e periculos!”. Asta mi-au spus toti cunoscutii atunci cand le-am spus ca voi ajunge in Johannesburg. Si asa si e, este considerat locul cu cea mai mare rata a criminalitatii din lume.

De curand am facut cunostinta cu o colega din Johannesburg, care mi-a spus ca familia ei are in casa 4 pistoale, tinute in seif, mi-a zis ca din pacate este necesar. Din acest motiv, nu m-am plimbat in oras, decat in zona Melrose Arch (in nordul orasului), acolo fiind si locul in care ne-am cazat (numele hotelului fiind acelasi) si am mers sa vad leii, tigrii, mangustele si girafele din Parcul cu Lei.

Data viitoare am sa incerc totusi sa fac o vizita scurta, pentru ca imi doresc sa vad si Muzeul Nelson Mandela si sa vad cum arata si partea mai putin cosmetizata a orasului.

Dar sa revenim la Melrose Arch. Hotelul este foarte dragut decorat (face parte din lantul Protea), unul dintre cele mai deosebite in care am fost. Imi aduc aminte ca atunci cand am ajuns, in timp ce asteptam sa ni se dea cheile de la camere, personalul ne-a intampinat cu suc proaspat de portocale si de afine. Zona este una foarte linistita si curata, cu multe magazine si restaurante.

Tot aici, colegii mei mi-au spus ca au avut parte de cea mai buna friptura de vita din viata lor, insotita si de cel mai bun vin sud-african. Eu nu am mancat, fiind vegetariana de ceva vreme, dar recunosc ca arata foarte bine, atat de bine ca mai ca imi venea sa las salata la o parte. De altfel, inainte de plecare, o parte din colegi si-au cumparat carne de vita de la un magazin local, numit “The Butcher Shop and Grill”, frumos impachetata in cutii mari de lemn.
Pentru Parcul cu lei (http://www.lion-park.com/) am inchiriat o masina care ne-a dus acolo, soferul fiind si ghidul nostru, drumul, plata pentru ghid si intrarea in parc fiind 40 de euro de persoana. A fost pentru prima oara cand am stat atat de aproape de un leu, de fapt, a fost pentru prima oara cand am vazut un leu pe viu, insa toate pozele (in afara de cele cu girafe si cu manguste) au fost facute din masina, cu geamul inchis, pentru ca asa am fost sfatuiti. Cel mai mult mi-a placut un cuplu de lei, pe care am reusit sa-l si pozez, se uitau amandoi in aceeasi directie, stand culcati unul langa celalalt. Puii erau crescuti separat, intr-o alta parte a parcului. Ni s-a spus ca putem sa-i si hranim, daca vrem, dar pe cat de mici erau, zgariau si muscau, asa ca m-am multumit sa-i mangai pe burtica in timp ce dormeau. Girafele erau la dieta 🙂 . Toata lumea le dadea de mancare, ca sa poata face poze cu ele, asa ca am fost rugati sa nu le hranim, ca sunt la regim.

Inainte sa plec acasa, am cumparat si cateva sticle de vin, am fost sfatuita sa aleg dintre urmatoarele:

-Nederburg

-Drostdy Hof, white label

– JC Le Roux, in variantele roz (demi-dulce), rosu (foarte dulce) , alb (demisec) si golden (foarte sec).

– Plaisir de Merle

Am incheiat sederea mea in Johannesburg cu un pranz la un restaurant italienesc, unde chelnerii erau filipinezi, iar eu stateam la masa cu o australianca si un argentinian, langa un cuplu de negri. Cu alte cuvinte, maxim de diversitate pe minim de spatiu 🙂

by Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *