(p) Unde mergem? Hai la munte, la Padina Fest!

Festivalul Padina Fest anunta cea de-a doua editie. Iubitorii muntelui vor putea participa in perioada 3–7 august 2011 la singurul festival care imbina muzica, activitatile montane si filmul. Timp de 5 zile Platoul Padina din muntii Bucegi va fi centrul muzicii rock si folk, al aventurii si sporturilor de munte, al filmelor de la TIFF si nu in ultimul rand al educatiei montane si ecologice.

Pe toata durata festivalului participantii se vor putea bucura de muzica buna si aventura pe munte: biciclete, tiroliana, rapel, catarare, drumetii pe trasee inedite, probe de echilibru (slackline) si oina. Activitatile de alpinism, Military Camp si Treasure Hunt sunt  asigurate de EcoXtrem.

Pentru cei cu spirit de aventura si nevoie de adrenalina echipele salvamont au organizat un  Adventure Park cu o varietate de trasee  pe corzi de niveluri diferite de dificultate. Alte puncte de atractie pentru participanti sunt balonul cu aer cald, podul indian, catararea pe plasa verticala, inchirierea de biciclete  si multe alte activitati cu specific de tabara.

Seara,  in cel mai inalt cinematograf din Romania vor rula filme de la TIFF. Buna dispozitie va fi intretinuta de trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Joi 4 august este seara folk cu Titus Constantin si Emeric Imre. Vineri 5 august se va dansa  alaturi de Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec si Suie Paparude. Sambata 6 august, trupa Paradox va deschide seara pentru Stillborn, Travka si Vita de Vie.

Editia Padina Fest 2011 acorda o mare atentie Maratonului Bucegilor, o intrecere sportiva pe 2 roti care isi propune sa imbine muntele cu sportul si obiectivele turistice. La acest maraton mountain bike, participantii vor lua startul la platoul Lunca Padinii si pe lungimea celor aproximativ 40 de kilometri de traseu vor avea oportunitatea sa vada locuri precum Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsa, Babele, Crucea Caraiman, Cerdacul, Pestera si multe alte peisaje ale Bucegilor. Padina Fest alaturi de experienta HyperSport si a Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon isi pune amprenta asupra organizarii competitiei. Inscrierile la maraton se vor face pe site-ul festivalului http://www.padinafest.ro/#/maraton si la magazinul HyperSport din Sos.N.Caramfil 34, Bucuresti, in limita a 300 de locuri.

Pentru a fi aproape de locul distractiei, Padina Fest a pregatit o zona de campare. La editia din  2011 sunt asteptati in jur de 2000 de participanti, mare parte dintre acestia vor alege camparea, restul putandu-se caza la cabanele din zona.

Padina Fest se ghideaza dupa o  politica eco conceputa sa limiteze impactul festivalului asupra mediului prin deciziile luate in ceea ce priveste programul, partenerii festivalului si gestionarea resurselor. Mai mult, toate activitatile eco vor fi monitorizate de catre voluntarii Garzii de Mediu.

Politica eco, regulamentul festivalului si mai multe detalii gasiti pe www.padinafest.ro . Mai multe informatii se pot solicita la: office@padinafest.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *