Andrei Andrei: Bucuresti

Am mizat pe culoarea neagra, deoarece as vrea sa vorbesc despre frumoasa noastra capitala, vesnic “proaspat” asfaltata in care cel mai bun mijloc de transport este cel aerian si spun asta nu pentru ca sunt un mare impatimit al automobilismului, ci si din cauza transportului in comun ce lasa de dorit din cauza aglomeratiei ce se formeaza in fiecare mijloc de transport de dimineata pana seara, exceptie facand de obicei ultimele curse (cele foarte tarzii). Infrastructura in momentul de fata este una deplorabila ce nu iti poate lasa decat un gust amar.

Obiective turistice sunt din plin incepand cu Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului si terminand cu fiecare muzeu si parc in parte. Singura problema, cea dezbatuta si mai sus este dificultatea cu care se ajunge la ele. Mai mult, pe langa faptul ca in timpul transportului exista posibilitatea de a avea parte de neplaceri, chiar si la obiectivul turistic poti intalni factori perturbator, mai ales la cele publice (Arcul de Triumf, Parcuri, etc), desi nici intr-un muzeu nu este foarte placut ca ghidul sa fie intrerupt de un claxon al unui cetatean nervos (situatie des intalnita pe strazile capitalei)

Un alt factor important al unui sejur turisti este locul de cazare. Bucurestiul nu duce lipsa de hoteluri mai mici sau mai mari, mai mult sau mai putin centrale. Acestea ofera conditii conform marimii lor, cele mai mari servicii complexe si complete, iar cele mici servicii mai putin complexe, insa in mare parte la fel de complete. Singura problema este asezarea hotelurilor, cele aflate in pozitii centrale fiind destul de expuse circulatiei.

Bucuresti este o destinatie ideala pentru cei ce vor sa faca turism de afaceri. Acesta se potriveste perfect cu profilul orasului, care este bine dezvoltat din punct de vedere industrial, insa are mici pierderi la infrastructura.

In final, orasul Bucuresti, pe care l-am vizitat destul de des mi-a lasat un gust amar ca destinatie turistica, desi in ciuda tuturor dezavantajelor prezinta un foarte mare avantaj: acela de a avea multe posibilitati de agrement (petrecerea timpului liber).

 

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *