Munteanu Mariana: Eforie Nord

Pentru ca suntem de curand proaspeti parinti si din acest motiv nu puteam alege o destinatie indepartata am decis sa mergem pe litoralul romanesc, amandoi fiind indragostiti de mare. Cum Mamaia am considerat-o o statiune prea aglomerata pentru bebelusul nostru, am ales statiunea Eforie Nord. Proasta alegere.
Motivele, cu zecile. nu ma leg de cazare pentru ca nu cred ca acesta este subiectul concursului. nemultumirile mele sunt referitoare la statiune.
Sa incepem cu drumul pana acolo. De la Mamaia, scrie pe o pancarta, doar vreo 20 km pe care i-am facut in 2 ore printre camioane cu pietris si muncitori haotici. Sa spunem ca nu e vina celor ce administreaza statiunea desi ceva demersuri pot fi facute la administratia drumurilor, macar in ceea ce priveste amplasarea eficienta a indicatoarelor care te ghideaza spre si prin statiune.
Accesul spre si dinspre plaja se face pe scari. trepte cu zecile si macinate de trecerea timpului incat daca ai ghinionul si ai ceva greu sau voluminos in brate ( copil, saltea…) sau ai avut proasta inspiratie sa-ti iei tocuri, risti sa-ti rupi gatul.
Plaja foarte murdara si prost amenajata. Esti obligat sa-ti inchiriezi sezlong desi , din cate stiu, legea ii obliga pe prestatori sa asigure spatiu si pentru cei iubitori de plaja traditionala-pe cearsaf.
In statiune aproape lipsesc pubelele pentru gunoi. Doar in centru sunt ceva mai multe in rest, daca vrei sa arunci o coaja de banana, fie apelezi la primul tufis, fie patrulezi cu ea in mana zecu de metri. Preturi, mai ceva ca in Mamaia sau Neptun.Am cautat un magazin, chiosc, orice altceva de unde sa cumpar un iaurt si a trebuit sa strabat toata statiunea. Ce sa mai vorbesc de gasirea unui bancomat ( ceva vital in zilele noastre ) sau a unei banale farmacii. Lista ar putea continua dar ma opresc aici si indraznesc sa dau un sfat amical: Nu mergeti la Eforie Nord.

E la fel de aglomerat ca in alte statiuni, e la fel de scump dar calitatea serviciilor este foarte proasta

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *