Roxana Dragoi: Pensiunea 249 Calbor (Brasov)

As vrea sa laud Pensiunea 249 Calbor din Calbor, Jud. Brasov, deci mizez pe alb. Este situata intr-o zona linistita, fiind singura pensiunea din tot satul, care este la cativa kilometri de Fagaras. Se ajunge foarte usor, te duce drumul pana acolo si sunt stegulete la fiecare stalp care te indruma.

Pensiunea este foarte curata, totul este facut cu bun gust, se observa cu ochiul liber o adevarata investitie, daca aveti ocazia sa mergeti, sa vedeti chiuveta din toaleta restaurantului, suna ciudat dar nu ne-am putut abtine sa nu intrebam de unde au facut rost de ea, este facuta manual, de un caldarar din sat, un obiect intr-adevar frumos si pe care nu-l vezi niciodata.

Cel mai mult mi-a placut ca nu este ca majoritatea pensiunilor unde dormi si atat, are un restaurant unde mancarea este foarte buna, un teren unde se poate juca tenis, baschet sau fotbal si doua piscine, una interioara, cealalta exterioara, o sala mica de fitness si cred ca 2 saune, una uscata si cealalta umeda (nu gasesti nicaieri 2 feluri de sauna la astfel de pensiuni), biliard…ai de unde alege.

Curtea este destul de mare si ingrijita, este frumos aranjata cu un foisor pus pe un mic deal, de sub care curge apa si un loc special amenajat pentru gratar, cu toate cele necesare prepararii gratarului, inclusiv chiuveta, tacamuri si vesela si masa de 6-8 persoane.

Personalul a fost foarte amabil. Mi-a facut o mare placere sa stau acolo si o recomand tuturor persoanelor care raman in pana de idei sau de locuri de mers la munte, nu chiar departe de Bucuresti.

Un singur minus exista, faptul ca trebuie anuntat daca vreti sa folosesti gratarul, pentru ca ar fi in dezavantajul restaurantului pensiunii, te lasa sa il folosesti in functie de cate persoane sunt si zilele de cazare, iar in prezentare nu specifica treaba aceasta.

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *