Gabriela Gradinariu: Turcia

Cele mai frumoase concedii le petrec in Turcia, nu stiu de ce , dar aceasta tara are un aer mistic ,oriental, ma face sa visez si sa ma simt ca intr-o poveste, ca in 1001 de nopti. Turcia este o tara incredibila, fiecare loc avand cate o surpriza pentru tine, oamenii sunt ospitalieri, preturile acceptabile, iar tu poti petrece un concediu de neuitat in aceasta tara incredibila.
Desi am vizitat multe orase din Turcia, cum ar fi: Istanbul, Canakkale, Antalya, Edirne, Silivri,Bursa,Izmir si Kusadasi, cel din urma mi s-a parut cel mai frumos oras si acolo mi-am petrecut cele mai frumoase concedii.
In Kusadasi nu am stat la hoteluri de lux, ci la un hotel de 2*+. Poate va intrebati de ce am ales un hotel de 2* pentru a-mi petrece concediul si nu unul de 4* sau 5*, cu ultra all inclusive. Raspunsul este simplu: ma simteam ca acasa in acel hotel, unul micut, cu 30 de camere, patronul hotelului era un turc foarte amabil, ma cunoastea deja mergand de atatia ani la acelasi hotel. Camera era curata,frumoasa, cu balcon, mancarea era superba, delicioasa. Cand merg in concediu nu caut lux, caut un loc unde sa ma simt bine, sa ma simt in siguranta, sa nu fie foarte aglomerat sa ajung sa stau la coada pentru a comanda o cafea sau un suc. Acest hotel din Kusadasi a devenit a doua mea casa.
De ce a fost concediul meu atat de frumos? Si din cauza locului, bineinteles. Kusadasi este o statiune frumoasa, cu bazaruri, cu stradute unde te poti plimba, cu vanzatorii tipici care “trag” de tine sa le cumperi marfa. Si Insula Porumbeilor este un loc incredibil, acolo m-am simtit fermecata de peisajul incredibil ce il poti vedea noaptea. Luminile orasului si Marea Egee vazute de pe Insula Porumbeilor m-au facut sa ma simt ca intr-un basm si sa uit pentru o clipa de tot ce este in jur.
Barurile in care poti fuma narghilea, magazinele cu aur, discotecile care ofereau un spectacol tipic turcesc- cu femei ce dansau din buric toate acestea m-au ajutat sa am un concediu de neuitat.
De fiecare data cand am posibilitatea, pentru macar o saptamana, merg in concediu in Kusadasi, un loc incredibil, magic unde mi-am petrecut cele mai frumoase clipe.”

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *