Diana Andreea: Roma

Toate drumurile duc la Roma

Zicala a fost valabila in vara anului 2010 pentru mine si inca doua studente ale Facultatii de Litere. Si pentru ca aveam vorbele la noi chiar si in italiana, vacanta noastra romana s-a dovedit a fi una de neuitat.

A inceput prin a trasa obiectivele demne de vazut si pentru ca un doream un traseu clasic, am hotarat sa mergem pe urmele lui Tom Hanks in “Inger si demon”.

Prima intamplare neobisnuita a avut loc la Musei Vaticani, unde confuze in privinta pretului biletului, am intrebat un francez dinaintea noastra. Pe moment n-a stiut dar apoi a venit cu lamuriri care, pe mine una, m-au dezamagit. Cam mari preturile fratior nostri latini , se citea vizibil pe fata mea. Si ce sa vezi? Cand am ajuns la casa, francezul ( a se nota ca era cu nevasta) ne-a facut cinste la toate 3 cu intrarea si apoi s-a facut nevazut. Asa gest de marinimie mai rar!

Doream doar atat sa adaug. Dupa o zi lunga de vazut bazilici inauntrul sau in afara Vaticanului, de tintit reduceri pe minunata via del Corso, ne-am oprit ca un turist respectabil pe scarile Piazzei di Spagna sa mancam un sándwich. Si cand ne simteam burta in sfarsit satisfacuta, una dintre colegele mele a intrebat: Bine bine, dar voi stiti din ce e facuta mortadela asta delicioasa de langa painea noastra?

Eu si Madalina am dat din umeri. Ei, raspunsul “din magar” parca ne-a cam gadilat un pic la burta dar in final, un a fost decat inca un momento amuzant din superba noastra calatorie. Asadar, recomand tuturor aceasta excursie in care vechiul se imbina cu noul si da viata unei aventuri unice.

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *