Raluca-Elena Ignatescu: Cerbul, Moroieni

Ok, deci vara asta am petrecut o vancanta de o saptamana, deosebita, in compania unor oameni deosebiti, de toate varstele si toate credintele si pasiunile. Din intamplare, am dat peste o tabara organizata undeva in judetul Dambovita, aproape de creierul muntilor, unde aerul rece de dimineata si raza de soare care te incalzea cateva minute pe zi, promit o viata sanatoasa. Ce mai vorbarie, 7 nopti am dormit ca un prunc, pe o singura parte, pt ca de dimineata pana seara aveam activitate: fie catarari pe stanci, in copaci, pe funii, la cele mai inalte cote din zona, fie coborari in rapel, prin rauri, prin paduri cu poteci abia formate.

Mancarea, era una cu cea de acasa, te infruptai din portia ta, dar mai pofteai si din farfuria celui mai slab, si totul in ce mai mare viteza si impartind atentia atat in sala de mese, catre cei mai moftorosi si mai satui, cat si in propria blida, ca nu cumva colegii sa te traga in piept, mai trageai si o dusca de tuica tot de prin munti si daca aveai noroc in una din zile puteai pofti si la branzeturile ciobanilor.

Pe deasupra, indrumatorii, au fost niste talente, din pacate necunoscute, care cantau si dansau in jurul focului, povesteau intamplari din lumea acea verde in care isi petreceau fiecare vacanta de vara alaturi de zeci de generatii de copii, nu pentru ca isi doreau un beneficiu material, ci pt unul spiritual, pt prieteni din toata tara, pt fericirea celor mici dar si satisfactia celor mai mari, care nu reuseau sa ascunda melancolia la sfarsitul acestui drum minunant de 7 zile.
Va recomand tinuturile de langa Targoviste, din Moroeni,sus in munte, la oricare dintre cabane, in principiu, Cerbul, unde e frumos sa respiri aer curat, macar o saptamana pe an.

*articol inscris in concursul Motorola Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *