Maria Plesca: Maramures, Transfagarasan si Grecia

Imi place sa calatoresc. Concediul este singura perioada din an,cand am ocazia sa fac ceea ce iubesc atat de mult. In fiecare an ,incerc sa descopar alte locuri ,alte locatii ,care sa ma faca sa mai uit de stresul acumulat si unde sa ma relaxaz si sa ma bucur de viata. Am avut ocazia de a vedea locuri cu adevarat minunate,atat din tara noastra,cat si din lume.De la noi,marturisesc ca am fost fermecata de frumusetea Maramuresului, unde am putut descoperii ca exista si locuri deosebite in tara noastra. Printre aceste locuri,se numara si Statiunea Ocna Sugatag,unde am vizitat Padurea Craiasca si rezervatia naturala. De asemenea, din Tara Barsei m-a impresionat Cimitirul vesel de la Sapanta.

De neuitat a fost si concediul de anul trecut,pe care l-am petrecut in munti,la Fagaras.Am fost pe Transfagarasan si am vizitat Balea Lac si cascada. A fost deosebit!Imi voi aminti mereu de acel peisaj cu aceeasi  emotie ca  prima data!

De asemenea,un loc special in sufletul meu il are si concediul din 2008,cand am fost in Grecia.Nu credeam ca exista un loc asa de “special”,parca rupt din paginile unei povesti!Am fost vrajita de frumusetea acestei tari,de cultura si de civilizatia ei.Nemaipomenita a fost vizitarea Muzeul Acropolelor,a templului Olimp.Am petrecut,in acea saptamana pe “Insula de Smarald” cele mai profunde sentimente,atat de admiratie pentru ceea ce am vazut,cat si de fascinatie.O asemenea priveliste te marcheaza pentru toata viata!

Fara sa regret un moment, m-as intoarce mereu cu drag in aceste locuri pe care le-am vizitat si sper ca voi avea ocazia sa mai vizitez si alte locuri de basm!

*articol inscris in concursul Motorola Fire

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *