Vacantele sunt mai reusite cand ai grija la fiecare detaliu

Agentiile de turism se bat in oferte iar tu esti surprins de cat de putin te-ar putea costa urmatoarea vacanta? Ai grija totusi sa nu fi surprins neplacut dupa ce ajungi la destinatie, sa observi ca serviciile sunt dezamagitoare si nimic din ceea ce credeai tu ca o sa se intample sa nu fie ca in brosura.

Ne-am gandit sa punem pe site-ul nostru o lista de sfaturi, care sa te ajute in planificarea unei vacante.

1. Ok, consulta ofertele agentiilor dar nu spune da pe loc. Daca ai acces la internet verifica zona in care urmeaza sa pleci, intra pe site-ul hotelului sau al locului in care urmeaza sa fi cazat. Compara pozele oficiale “ingrijite” de cei care au tot interesul sa te atraga cu altele de pe diverse site-uri facute de turistii care au mai trecut pe-acolo. Afla unde este hotelul fata de plaja, oras sau aeroport si incearca sa vezi in ce perimetru se afla punctele tari, atractiile sau obiectivele turistice pentru care ai ales aceasta destinatie. Nu ezita sa le spui celor de la agentie ca ai facut un research si ca nu esti multumit de ceea ce ai gasit.

2. Compara preturile. Sa ne intelegem: nu e nimic in neregula daca esti preocupat de banii tai. Cauta deci variantele cele mai bune si nu ignora promotiile (la bilete de avion, de exemplu) Este foarte posibil sa-ti convina mai bine sa-ti iei singur biletul de avion decat sa mergi cu grupul sau sa-ti gasesti o cazare avantajoasa, intr-un loc mult mai bun decat cel in care este resortul x, din pliant. Bugetul pentru vacanta nu este un elestic pe care sa-l poti intinde si este in interesul tau sa beneficiezi de servicii cat mai bune la preturi rezonabile. Recomandam si-n acest caz documentarea pe internet si chiar direct prin telefon: intreaba la hotel/restaurant cat costa masa, camera, ce reduceri au, ce recomandari au pentru un cuplu/o familie. Sunt sanse mai mari sa afli adevarul direct de la sursa decat din pliante frumos colorate

3. Daca investesti intr-o vacanta scumpa ai grija sa-ti protejezi investitia cu un contract beton, incheiat cu cei care sunt responsabili de oferirea serviciilor. Si-n acest caz e bine sa-ti dublezi masurile de precautie si sa lucrezi cu parteneri seriosi, cu firme greu de gasit pe lista neagra a nemultumitilor. Nu iti sugeram sa cauti nod in papura si sa iei in brate tot ce urmeaza sa gasesti pe bloguri/forumuri dar iti deschidem ochii pentru a vedea cu cine urmeaza sa colaborezi.

4. Planifica-ti mini excursiile si adapteaza-ti programul nu doar in functie de buget ci si in functie de interesele si tabieturile personale. Nu te-ajuta o plimbare cu vaporasul gratuita daca ai rau de mare si nu suporti sa te invarti pe-o insula dupa voia si ceasul unui ghid. Nu-ti irosi resursele pe un ultra-all-inclusive daca te cunosti drept o fire activa care penduleaza permanent intre diverse puncte din oras/statiune, daca esti un fotograf pasionat si-un explorator al traseelor/obiectivelor turistice.

5. Prietenii, cunostintele si chiar necunoscutii de pe facebook au cate un pont E o taverna faina intr-un sat. Sunt masini ieftine de inchiriat. Nu umbla cu bani cash la tine, in piata. O sa te mire cate lucruri poti sa descoperi daca intrebi lumea despre destinatia in care vrei sa o apuci. De ce sa pierzi o zi afland la fata locului ca trebuie evitata plaja din fata hotelului sau partia de langa cabana, cand poti sa urmezi sfaturile utile si sa ai vacanta placuta din primul minut.

IMPORTANT! Incearca sa pleci in vacanta, de-adevaratelea! Nu-ti consuma nervii cu lucruri agate de-acasa sau in incidente minore aparute pe parcurs. Cauta sa zambesti, sa te rasfeti cu lucruri si activitati pe care nu ai ocazia sa le faci in restul anului. Nu grabi pasul, ci cauta sa citesti cat mai multe placute cu date istorice: incearca sa-ti explici pulsul unui loc, sa-i ghicesti aerul. Arata-le oamenilor ca vrei sa-i cunosti si ca ai plecat de-acasa special pentru a-i vizita, pentru a le incerca si gusta povestea. Politetea e limbaj universal si-ti deschide mai usor usile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *