Bogdan Ciuclaru: Londra – orasul care nu se mai usuca

Vorba din titlu ii apartine unui italian, care, poate si pentru faptul ca era italian, vorbea destul de tare la telefon…Sa va zic acum cu vorbele mele ce senzatii am incercat in extrem de scurta mea sedere in Londra, cu ocazia campaniei “Indesit Football Talents”, promovata de mine aici pe blog.

Londra e primul oras vizitat, care mi-a trezit un sentiment ciudat, in sensul ca l-as fi vizitat cu masina timpului. In zilele noastre e usor cam aglomerat, curat, scump si cu o imensa personalitate. Oamenii de pe strada zambeau, salutau si erau mereu dispusi sa ma ajute cu orientarea prin oras. Plecasem de-acasa cu o scurta documentare pe diverse site-uri de tipsuri despre cum se poate vizita un oras cand ai numai cateva ore la dispozitie. Eu am avut 4-5 ore luni dupa-amiza si alte 4 ore miercuri dimineata. Am ales varianta turistului clasic, ce bifeza ce e prin centru: Westminster, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, London Eye etc. Din punctele astea, la pas, am mai batut cateva stradute, am trecut pe repede inainte si prin Green Park si de la fereastra autobuzului nr.9 am tras cu ochiul catre nesfarsitul Hyde Park. Din pacate, seara n-am avut timp decat pentru o bere intr-un din micile pub-uri de langa hotel, cei care ne-au inlesit vizita aranjand pentru noi o alta seara de pace si veselie intre popoare in Hard Rock Cafe, un loc mult prea conventional-american pentru gustul nostru. Acolo, pe gustul nostru au fost totusi niste coaste insotite de un sos dulce si fasole picanta. Si pe-acestea le-am stins cu bere, bere pe care am baut-o cu timiditatea turistului ce ii aude pentru prima data pe zgomotosii localnici strigand “hop-hop-hooooop-hoooop”.

Sa revenim cu picioarele in autobuzul 9! Cum hotelul in care ne-am cazat (Royal Garden Hotel) avea in fata lui o statie de autobuz, am fost foarte fericit. Si mai fericit am fost cand am aflat ca pe traseul lui no.9 circula inclusiv autobuzul acela rosu-clasic-londonez, model vechi. Ca sa nu fiu luat pe sus de frumusetile locului, am stat la etaj…N-am stat chiar degeaba, ci am facut poze.

Cateva le gasiti aici, iar pe celelalte pe Facebook.

p.s.  Langa Trafalgar Square e o cafenea numita Nero. Acolo sunt niste biscuiti senzationali!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *