Gura Portitei – aproape gura de rai

Spun aproape pentru ca exista un destul de mare obstacol in calea unei vacante perfecte. Pretul! Un pret de 270 de lei pentru o noapte de cazare. Ni s-a parut un pret exagerat care transforma chiar si paradisul, intr-un loc nu foarte prietenos. Dupa 60 de lei – pret logic si de acceptat pentru un transport de atmosfera, cu barca din Jurilovca– acesti 270 lei doar pentru cazare au ridicat miza asteptarilor. Iar la un mic dejun, de-exemplu, cum ar fi fost firesc, nu ne-am putut astepta. Sa spunem doar ca a compensat peisajul, asa cum se poate observa in imaginea alaturata:

Sa vorbim acum despre ce am gasit acolo, si promit sa ajungem treptat si la partile cu-adevarat placute. Camera era mare, eleganta si cu un aer usor cam umed. In plus avea tv si aparat de aer conditionat, aparate pe care chiar nu mi le-as fi dorit intr-un loc asa indepartat, unde vrei sa fugi de oras, de facilitatile cutiilor de chibrit si chiar de zarva dintr-o statiune clasica de pe litoral. Personalul a fost destul de rece si deloc orientat spre client, adica nu prea incarcat cu o atitudine pozitiva, axata pe interactiune si pe o sedere cat mai placuta a celor care aterizau pe insula. Sa nu ne intelegeti gresit, n-au fost neospitalieri, dar nici nu s-au dat peste cap de prezenta noastra pe-acolo. Ne-au dat cheile si gata… Pentru multi asta e un avantaj. Pentru noi, hmmmmm, …incercati de-exemplu, cu banii astia intr-o pensiune de la munte si-o sa remarcati diferenta. Eu unul m-asteptam la o surpriza pescareasca, la un gest, o aluzie… :))


Ok, asta e ultima pata: selectia speciilor nu functioneaza asa cum ne-am imaginat. Ajung si melteni in locurile indepartate si chiar frumoase ale tarii. Tine doar de tine daca alegi sa-i eviti sau sa-i iei in brate.

p.s. intermediar – Cand va propuneti ca tinta Gura Portitei vanati o camera cu ponton si iesire la canal. Chiar si non-pescarii vor prezenta urme de satisfactie.

La Gura Portitei este chiar frumos. Este o mini-Grecie, un loc calm cu o cromatica superba. Plaja destul de mare si curata. Terasele cochete si linistite, cu un bors de peste cum am mai intalnit doar la bulgarii din Dalboka. Berea? Berea mai ieftina ca apa plata iar de mancare nu putem zice nici de bine nici de rau. Hai un plus pentru o para in vin cu inghetata, destul de fresh pentru locul in care ne aflam.

Culmea, n-am avut probleme cu tantarii. Au gasit si ei de cuviinta sa ne ierte in prima seara, fara sa stie poate ca e si singura.

La Gura Portitei trebuie sa mergi fie doar si pentru ca trebuie sa vezi ca ai asa ceva la tine in tara. La o fereastra marea, la cealalta un lac si canale cu stuf. Plus o limba de pamant aparuta ca in desene animate pentru a sustine 10-20 de casute viu colorate in alb si-albastru. Apoi sunt barcile si pontoanele, serile cu felinare, apusurile care dau foc luciului de apa, carafele de vin alb si pisicile care vaneaza umbra printre pietrele varuite.


p.s. Spuneam mai devreme ca am fugit disperati de betonul incins al Bucurestiului, de task-uri si deadline-uri saptamanale si am trisat, caci afisul “retea wi-fi disponibila”  ne-a smuls un zambet ipocrit si ne-a dat ceva mancarimi la buricul tastaturilor din prelungirea degetelor.

Mai multe poze gasiti si share-uiti pe Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *