Punct de pornire: Costa Brava

Mai 2012 – prima data in Spania si, fara indoiala, una din cele mai frumoase vacante.

Ca agent de turism, intotdeauna profit de multitudinea de informatii si oferte care imi trec prin fata ochilor zilnic, si incerc sa aleg destinatii de vacante + servicii care sa merite timpul si banii.  Drept urmare, am ajuns cu doar 395 € de persoana sa mergem la sfarsitul primaverii in Costa Brava, statiunea Lloret del Mar. Nu pornisem cu mari pretentii, ma asteptam la o statiune micuta, fara aglomeratie, inainte de sezon, cand vremea inca e racoroasa seara, iar majoritatea turistilor sunt britanici si germani care au ajuns la varsta a treia. Asadar, o vacanta de liniste si odihna. Totusi, acele 7 zile au trecut repede si am atatea amintiri si lucruri de povestit.

In primul rand, Costa Brava este la nord de Barcelona si este o regiune ce cuprinde mai multe statiuni. Printre ele si Lloret del Mar, o localitate mica si curata, cu o gramada de magazine, restaurante, cluburi, servicii bune mai peste tot si o atmosfera primitoare in general. Ne-am luat o zi sa exploram imprejurimile si am gasit o gradina botanica, o plaja ascunsa de agitatia turistica, multa verdeata si superba Mare Mediterana (eu sunt adepta marilor si oceanelor). Urmatoarea zi am luat autobuzul catre urmatoarea statiune in nord, Tossa del Mar, care este mai frumoasa, avand o gramada de cladiri micute si pitoresti, stradute ca un labirint si un castel medieval ce poate fi vizitat.

costa brava 01Foto 1. Plaja Fenals – Lloret del Mar

Iti ia cam 2 zile maxim sa vezi ce-i de vazut in Lloret si imprejurimi (daca mergi foarte incet). Totusi, nu ai sansa sa te plictisesti in Catalunia ! A urmat o excursie de 1 zi in Andorra – micul stat aflat la granita dintre Spania si Franta cu o populatie de 80 000 de locuitori. Ziua am petrecut-o in Andorra la Vella, capitala, unde in principiu, te plimbi din magazin in magazin, orasul fiind cunoscut ca o destinatie de shopping. Personal, am fost impresionata de drumurile perfecte ale spaniolilor, iar o data ce am intrat in Andorra, de aerul de statiune de munte, liniste si frumusetea Pirineilor. Cu toate acestea, Andorra la Vella este un oras foarte dezvoltat si modern, unde magazinele abunda de marci de haine si cosmetice cunoscute mondial. Recunosc, un rasfat vizual, tactil si olfactiv pentru o femeie.

 

Umatoarea excursie de 1 zi a fost catre Port Aventura – primul meu parc de distractii vizitat. Sincer, asta a fost highlight-ul vacantei ! As repeta experienta oricand, atat de bine m-am simtit si atat de mult am ras. Parcul este imens, impartit in zone dupa criterii geografice, fiecare avand ceva specific. Cu biletul platit la intrare, te poti da in orice vrei – cu conditia ca la unele sa stai la coada. Imi amintesc perfect fiecare roller coaster, senzatie si explozie de adrenalina. Nu intru in detalii, dar neaparat cand intrati in parc trebuie sa va dati in Furius Baco si veti atinge 135 km/h in 3.5 sec :D.

Port Aventura – Roller Coaster Dragon Khan

Foto 2. Port Aventura – Roller Coaster Dragon Khan

Port Aventura – Tutuki Splash

Foto 3. Port Aventura – Tutuki Splash

 

Finalul de vacanta a apartinut Barcelonei, o zi am mers cu trenul – un drum superb prin Costa Brava exact de-a lungul plajelor si Marii Mediterane – iar  a doua oara am fost cu autocarul (excursie cu ghid inclusa in pretul vacantei). In prima zi in Barcelona, am explorat orasul pe cont propriu, am mers mai mult pe jos decat cu metroul, ca sa vedem cat mai multe. In cealalta zi am avut ghid si am vazut mai multe locuri, dar mi-a placut mai mult cand am luat la pas fara o tinta anume. Recomand Barcelona si cu mare placere as vrea sa merg din nou, este un oras superb, foarte curat, plin de viata si multe de vazut.

Barcelona – Sagrada FamiliaBarcelona – Piata La Boqueria

 

 

Pe scurt, a meritat sa merg in Costa Brava, unde am avut parte si de putina liniste la soare pe nisip, dar si de ocazia sa vizitez si sa ma bucur de atatea locuri, privelisti si senzatii.

Daca vreti mai multe detalii si vreti sa vizitati Costa Brava si nu numai, ma gasiti la Real Turism, email : travel@realtour.ro, tel : 0728 988 197 – Irina Mihailescu.

 

Urmareste-ne pe Facebook si-o sa poti da LIKE & SHARE si altor poze din Costa Brava si Barcelona

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *