Sibiu – City Break la tine acasa

  • IMAG1957Dintre toate orasele Romaniei, Sibiul pare a fi inteles cel mai bine ca turismul e o oportunitate ce nu trebuie ratata. Cand mergi pe strazile pavate si ingrijite ale orasului intelegi si apreciezi perseverenta localnicilor de a-si mentine urbea pe harta Europei. Nici macar Constanta nu pare atat de determinata in a-si castiga simpatizanti.

Oare ce le vinde Sibiul turistilor la cativa ani distanta de la momentul in care a fost Capitala Culturala Europeana? Noi am zice, dupa doua zile petrecute acolo, chiar de Paste, ca orasul ofera o normalitate pe care o gasesti si-n orase vestice nu foarte departate, precum Viena, Praga sau Bratislava. Asadar, daca in portofel nu se gasesc suficiente resurse financiare pentru un trip in Europa de langa granita de vest, e de luat in considerare o iesire la Sibiu. Atentie, nu o sa mergeti la cumparaturi ca in Dubai sau Milano si nici nu o sa fiti coplesiti de efervescenta unor orase precum Berlin, Amsterdam sau Londra.

IMAG2009IMAG1896IMAG1888 IMAG1893  IMAG1949IMAG1947

Departe deci de a fi un oras hiperdinamic, Sibiul, nu are zeci atractii cu care sa te agate si care sa-ti consume energia. In Sibiu se intampla insa mai mereu cate ceva si, mai presus decat asta, nimic din ce urmeaza a se intampla nu te agaseaza, nu-ti invadeaza viata. Orasul nu te oboseste ci mai degraba e datator de energie si de o stare de optimism. Poti cocheta cu agenda culturala la pas. Mergi la Sibiu pentru plimbari pe strazi inguste care duc catre Piata Mare, pentru ore de contemplare in fata picturilor din muzeul Brukenthal si chiar pentru o bere sau o cafea la una din zecile de terase. Sau pentru o evadare la muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Sfatul nostru: cu doua zile inainte de a lua calea Sibiului, aruncati un ochi aici: www.cultura.sibiu.ro

Super-info: Pe 14 mai e programata ultima reprezentatie a piesei Faust, in regia lui Silviu Purcarete. Piesa se va mai juca apoi in 2014 doar in iunie in cadrul Festivalului international de Teatru de la Sibiu. Detalii aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *