Biroul de informatii: Airbus dezvolta Bag2Go

Avem in jurul nostru zeci de gadgeturi si pe multe dintre ele le vom lua cu noi in vacanta. Dar n-ar fi nevoie si de-un smart-bagaj? Adica de-un smart-geamantan… In curand o sa putem folosi o geanta de voiaj care ne va trimite sms atunci cand se va pierde de noi.
Veste buna e ca exista in lucru o asemenea valiza, care va contine, pe langa bagajele noastre, si un chip de GPS, cu ajutorul caruia sa poata fi localizata atat de pasagerii care au pierdut-o, cat si de compania aeriana, in cazul in care aceasta s-a ratacit in urma unui zbor.

Cei care fac avioanele Airbus au prezentat inca de anul trecut un concept de bagaj inteligent numit Bag2Go. Acesta poate urmarit cu ajutorul unei aplicatii de mobil si isi poate da seama de propria greutate ajutand astfel posesorul sa se incadreze in limitele impuse de companiile aeriene.

Geanta nu e inca la vanzare. Sistemele de localizare inca au nevoie de aprobarea organismelor care au grija de securitatea zborurilor, dar daca avem sau nu vreo nedumerire, cum ca n-ar fi nevoie de un bagaj care sa planga dupa noi, ar trebui sa stiti ca numai in luna aprilie, in Statele Unite, s-au ratacit 141 de mii de valize.

Mai multe detalii gasiti aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *