“Frumosii nebuni” ai Pietrei Craiului (Radu Sebastian)

“Sunteti nebuni!”

“N-ati mai fost pe munte, dar mergeti cu cortul in Piatra Craiului, aveti grija!”

“Mai bine mergeti in Bucegi!”

Regiotrans-ul lasa in urma toate aceste griji ale apropiatilor. E vineri, zi de sarbatoare Nationala, Sf. Maria. Parasim toata tehnologia si zgomotul marelui oras in favoarea muntelui. 3 zile in Piatra Craiului. Avem in cap niste trasee, avem la dispozitie o harta…dar stim si ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Coboram din tren la Zarnesti si o luam la pas, prafuiti de masinile “pantofarilor” ce urca pe patru roti, in confortul autoturismului, pe langa Fantana lui Botorog. Acesta a fost “preludiul” pentru 3 ore jumate de urcat cu bagajele in spate, printre radacini, pietre, copaci…catre Cabana Curmatura. Cica doar 8 kilometri, ne-a zis ulterior un salvamontist.

Ne chinuim sa punem cortul peste un ditai Saint – Bernard-ul ce se odihnea nepasator pe portiunea noastra plata de pajiste. Intram in cabana, luam o bere, mancam niste mamaliguta cu branza si smantana si… a trecut vineri.

Sambata, ne urnim catre Refugiul Ascutit. Traseul, tot cica de vreo 3 ore, s-a terminat pe la minutul 90, ca un meci de fotbal. Arbitrul: plafonul de nori care ne-a facut sa ratam cararea. Ziua s-a terminat cu o cura de palinca, la cabana.

Duminica ne-am trezit in ropotele ploii pe acoperisul cortului. Bine, ploaia am auzit-o toata noaptea, motiv pentru care ne-am abtinut de la a bea apa, pentru a nu grabi anumite procese fiziologice si a fi nevoiti sa iesim din cort…:)

DCIM100GOPRO DSC_0303 DCIM100GOPRO DSC_0377 DSC_0356 DSC_0318 DSC_0332 DSC_0339 DSC_0346

Cand toti cei prezenti la cabana cautau sa stea la caldura, adapostiti de ploaia rece, de toamna as putea spune, doi “nebuni frumosi” demontau cortul si o luau la pas, printre picaturile de ploaie, pe un traseu de 15 kilometri, pe la Prapastiile Zarnestiului, catre gara si…catre casa.

Am ajuns dupa fix 3 ore, uzi leoarca, in tren. Dupa un show de striptease, pentru a scapa de hainele pline de ploaie, ne-am intors, doar cu febra musculara, in agitatia Capitalei. Mai vrem!  Morala: 1. nu va luati intotdeauna dupa prieteni. Bazati-va pe instinctul de conservare. 2. daca aveti drum spre Brasov sau Zarnesti, mergeti cu Regiotrans. E mai curat si mai ieftin decat CFR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *