Unde și cum se mănâncă bine în Mamaia

De fapt, unde am mâncat noi bine în stațiunea Mamaia…și prin împrejurimi:

Litoralul românesc rămâne un loc al contrastelor. Am deschis cu un cliseu, care e încă valabil din pacate pentru fâșia de pământ de la Marea Neagră. Evident, cel mai tare deranjează cel între prețul ridicat și serviciile oferite. Mamaia este, spre exemplu, locul în care poți fi expus cel mai des la prețuri piperate. Și când scoți bani mulți din buzunar și așteptările sunt pe măsură. Noi ne-am oprit insă in locuri în care scorul unui fel de mâncare nu trece cu mult de limita decenței și am zis să vă facem câteva recomandări:

Începem cu Fabaria – un local plasat aproape de plajă, undeva între Golden Tulip și Vega. Aici am poposit o singură seară și ne-a impresionat somonul cu roșii cherry și spanac. De fapt, ne-a încântat papila sosul în care se lăfăia somonul, în a cărui componența am intuit o doză de pesto. Porția a fost în jur de 40 de lei. Cei care au venit la mare pentru o ceafă de porc cu cartofi prăjiți vor găsi un scor care v-a atenta ușor la apetit 😉 Aparent nu are legătură cu mâncarea, dar la Fabaria am savurat și cea mai bună muzică de stat la masă.

Lângă Fabaria se află și restaurantul hotelului Bueno. Aici am mâncat mai des și am încercat creveții la grătar, scoicile în sos de vin – care au avut o notă de chili – și un excelent escalop de porc în sos de muștar. N-a lipsit din meniul nostru nici somonul, ceva mai bun fiind cel de la Fabaria. În acest loc am simțit cel mai onest raport calitate-preț. În jur de 30 de lei scoicile și cam 25 escalopul. Pe cei de la Bueno i-am verificat și pe net și au în general review-uri bune.

O atmosferă extrem de plăcută am găsit la Osteria D’Italy. Am servit aici Pene al Forno cu un gust excelent. Eram pe fugă și n-am zăbovit mult. Pare însă un loc unde e bine să petreci alături de alți 4-5 prieteni o seară lungă stropită cu niște vinuri ușoare.

De la prietenii care ne-au însoțit am aflat că pentru cel mai bun pui pe/la jar trebuie neapărat să mergem la Terasa Andreea – loc unde, seara, îți trebuie noroc pentru a prinde o masă liberă. De asemenea, din această scurtă vacanță ne-am întors și cu o restanță: un borș de pește și o porție de rapane la terasa-cherhana Merlin. Examenul poate că-l vom da data viitoare.

Avem, la final, și-un bonus: Am mers într-o seară și la pomul lăudat, numit terasa Ankora, din portul Tomis – Constanța. Prețuri parcă ușor prea mari la pește, servirea destul de greoaie la ceas de seară, dar localul beneficiază de o amplasare excelentă, care-i va mulțumi pe cei care vor să ia masa la doi pași de apă. Și dacă vă opriți aici musai trebuie să încercați saramura de biban cu mămăliguță. Calcanul prăjit a fost și scump și prea gumat pentru gustul nostru.

sursa foto: litoralulromanesc.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *