Am fost la Cuibul Liniștit

Sunt și bucureșteni care știu că exista spre munte și alt drum decât DN1. Sunt și turiști care ajung la munte destul de rapid, fără să se grăbească. Pentru ei avem astăzi o recomandare: un popas la Cuibul Liniștit din Târgoviște. 

cuibul linistitMotive să vrei să ajungi în weekend în Târgoviște sunt puține spre deloc. Dar orașul poate fi chiar atractiv dacă îl bifezi pe hartă ca o zona de stop & go pentru un traseu ceva mai lung. Și dacă ajungi aici o să vrei să bei o cafea într-o atmosferă plăcută sau chiar o să vrei să te-arunci sub o umbreluță după ce ai rătăcit vreo oră sub soare și printre ruinele Turnului Chindiei. Locul excelent identificat de noi, pentru un astfel de popas, este Cuibul Liniștit o prăvălie din Centrul Vechi ce se recomandă celor ce trec prin oraș drept adăpost cu  delicatese și cafea. Asta nu înseamnă că nu te poți răcori aici cu o limonadă cu ghimbir sau chiar cu faimoasa bere Zăganu. Legat de cafea v-am mai spune că acolo puteți călătorii printre arome din Kenya, Indonezia sau Nepal. Pasionații de lectură și de cafea vor fi chiar încântați să afle că locul se aprovizionează inclusiv de la mica afacere a lui Gheorghe Florescu – autorul volumului Confesiunile unui cafegiu. Lângă cafea, oarecum firesc, o să vi se propună prăjituri sau biscuiți homemade, cu ingrediente proaspete și naturale.

Dacă ajungeți în “cuib” puteți miza pe o experiență relaxantă și în compania unui ceai aromat, iar rafturile cu borcănele din local îți vor provoca simțurile.

Locul e o oază de “altfel” în mijlocul unei tentative de high-life modest, de provincie, mimat cu aplomb de cârciumile adunate în centrul istoric al orașului. Terasa o recunoști ușor după umbreluțele albe…adică perfect albe. Umbreluțe care trădează un anti-branding asumat, adica un soi de statement despre altceva-ul pe care l-ar putea afla acolo potențialii clienți.

La Cuibul Liniștit sunt deci premise pentru momente faine și la teresa, unde răsuna Jazz Radio – dacă am intuit bine – , dar și la interior. Locul e cochet amenajat, cu un aer vintage și intenționat prietenos cu nefumătorii și cu familiile ce au odrasle la purtător.

cuibul linistit fb

sursa foto: Facebook-ul lor 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *