Electric Diner, Portobello

Bine te-am regăsit, site-ule! Mă bucur că am timp și impresii ceva mai așezate despre recenta escapadă la Londra. Pentru început punctăm întâlnirile cosmopolite petrecute, la nivel de papilă gustativă, cu… prima supă de ceapă la Cafe Rouge, prima bere Chang la Rosa’s Thai Cafe (undeva în Brick Lane) și inedita combinație de grits (un soi de mămăliguță, ceva mai moale) cu creveți și ou, la Electric Diner.

Pentru cel din urmă popas trebuie să risipim mai multe cuvinte, căci acolo, pe Portobello Road, unde regatul seamănă cu continentul cel bătrân (și poate chiar cu un Lipscani autohton), noi am resimțit un puternic curent american. De fapt, e vorba de atmosferă. Una pe care, până la intrarea în Electric Diner, mai degrabă ne-am imaginat-o din filme. Și-apropo de filme: restaurantul funcționează fix lângă cel mai bătrân cinema londonez (Electric Cinema), clădirea acestuia fiind anume construită pentru vizionatul filmelor pe la 1910, perioadă în care în lexicul românilor încă era fierbinte cuvântul răscoală.

La fața locului  (și a localului!) decor, sper să nu greșesc, de crâșmă pe stilu’ bostonez sau brooklynez. 🙂 Sau, cum zicea cineva din gașcă, de vagon-restaurant, pe stil american. Mai jos, poză, chiar de la ei de pe site:

electric diner

Porții mari, prețuri asemenea, în acord cu zona, uneori deranjant de turistică. Pint-ul de bere 5-6£. Dacă îndulcește cu ceva scorul vă spun că la bucătărie era prezent la datorie și-un român. Iar dacă v-au trezit ceva curiozități în cerul gurii creveții mei cu mămăligă și ou, am săpat pe net după o rețetă care aduce, măcar în poză, cu preparatul degustat. O găsiți aici.

p.s.  Rămânem datori cu o ieșire la cinema. Poate data viitoare! 🙂

electric cinema

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *