Valul cu festivaluri din 2016

  • Câtă muzică încape în 2 luni și aproape 2000 de km? Toată! Adică – și-acum suntem ceva mai corecți – toată muzica aia mișto pe care ai vrea să nu o ratezi la vară. De ce? Pentru că se cântă în România.

Nu ne facem încă rucsacul, dar ne facem un traseu, cu punct de plecare din București, pentru a bifa câteva dintre cele mai tari festivaluri muzicale de pe la noi.

Primul pe listă e Electric Castle (14-17 iulie). Evenimentul are loc pe domeniul castelului Banffy, iar GPS-ul ar trebui să țintească localitatea Bonțida. Pentru ce ne-ar plăcea nouă să fim acolo? Dacă v-am spune pentru atmosferă s-ar înțelege că suntem evazivi și nu neapărat că noi știm ce fel de oameni se-adună pe-acolo. Așa că o dăm direct pe muzică. Ne-ar plăcea să vedem Enter Shikari, Dub Pistols, Gramophonedzie, Alternosfera și Macanache. Dacă bugetul nu e o problemă recomandăm casă și neapărat masă la Cluuuj. Atenție, cel care conduce la întoarcere, nu consumă alcool! Da?

*Pont UndeșiCum.ro – cine stă bine cu zilele de concediu ar putea încerca o combinație care să includă și-un popas la Salina Turda. Un loc despre care mulți spun că e prea cool ca să fie la noi în țară. 

Mergem acum la Padina Fest. E sfârșit de iulie (28-31 iulie) și la munte, în zona Padina/Peștera – județul Dâmbovița e bine de tot. Iar din punct de vedere muzical o să vă simțiți la fel de bine de tot cu Șuie Paparude, Vița de vie, Golan și Robin and the Backstabbers. De la utlimii chiar o să luăm și-o secvență muzicală de merge la drum. La ora redactării textului am fi avut nevoie de mai puțin de 100 de lei pentru a pune mâna pe un abonament pentru toate cele 4 zile. De cort și prieteni suntem siguri că vă descurcați.

*Pont UndeșiCum.ro – vă mai țin bateriile de-o drumeție, două, trei…? Atunci pas alergător câtre Vârful Omu, mersul ștrengarului pe Drumul Grănicerilor și mers de voie cu poze la minut pe Valea Horoabelor.  

 

Despre Untold s-a vorbit mult în 2015. Și cum cele mai multe cuvinte au fost de laudă s-ar putea să ai deja pe partea cea mai de sus a unui wish list scris mare de tot “în august merg la Untold!”. Foarte bine! Foarte…hmmm…dance! Adica lineup-ul e mai pe mișcare așa: ARMIN van BUUREN, AFROJACK, TIESTO…și, spun organizatorii ar mai fi ceva big într-un joben. Iepurașul încă n-a fost tras de urechi, dar voi sunteți deja cu mouse-ul pe link-ul cu tickete. Treaba stă așa: pe lângă cei 400 de ron trebuie să adăugați, cu minus în cont, firește, scorul de cazare. Care scor, între 4 și 7 august va sări puțin în aer, la Cluj și prin împrejurimi.

Iar acum, la final de trip imaginar, ținem drumul spre mare. Doar că nu țintim vreo stațiune, ci încercăm ceva nou. Ca loc și ca experiență. Cea mai apetisantă aventură pe vara asta se numește Spellground. Vraja derivă – susțin organizatorii – din cantitatea de muzică comasată pe lângă Dunăre, în vecinătatea cetății Capidava. În săculețul cu artiști dăm iar peste Robin and the Backstebbers, dar nu asta-i problema. Problema e că o să ne cam fâțâim de la o scenă la alta să vedem: The Kooks, Royksopp, Oscar and the Wolf, K-lu, Sophisticated Lemons, Les Elephants Bizzares.

*Pont UndeșiCum.ro – în mod sigur o să vă facă și marea cu ochiul. Puteți alege un trip prin Cheile Dobrogei spre Vadu sau chiar Gura Portiței. Sau, și asta chiar e pe placul nostru, plecați de la festival către Vama Veche pe varianta Cochirleni, Adamclisi și prin satele de pe lângă granița cu Bulgaria. E vară, e musai să fie și fun. 

Gluma de la final e că la aproape 3000 de km distanță de București e Barcelona. Și pe la începutul lui iunie vine la ei primavera. Primavera Sound. Cu toată muzica aia bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *