Urcă-te în balonul de Cappadocia!

DSCN0219Ieșeam de la muzeul în aer liber de la Goreme și pe alee un vânzător turc m-a întrebat direct: ” – vrei să-ți cheltuiești banii?” În abordarea asta directă se-ascunde, cred eu, succesul în zona turismului. E despre bani, banii tăi, bani de care ești dispus să te desparți, dacă furnizorul de servicii este suficient de convingător. În Turcia asta am găsit, o cultură și-o predispoziție genetică a oamenilor spre a te convinge că tot ce vezi și ce urmează să faci merită.

Eu unul am fost dintre aceia care au pus la îndoială zborul cu balonul. Merită să-ți învingi frica, să te trezești la 4 dimineața și să dai puțin peste 100 de euro pentru a vedea lumea de sus dintr-o nacelă? MERITĂ! Scris mare și de tipar! Pentru că experiența e fabuloasă! Și e fix plusul pe care îl pui lângă o destinație de 10 – așa cum este Cappadocia.

Da, Cappadocia e senzațională oricum, cu sau fără balon: relief parcă de pe altă planetă și repere istorice într-o concentrație uriașă. Dar zborul…zborul le dă un plus de lumină. Zborul te ajută și pe tine să rezonezi altfel cu peisajul și cu oamenii locului. Sfatul nostru direct sună simplu: urcă-te în balonul de Cappadocia! E întâmplarea care merită toți banii!

DSCN0185 DSCN0274 DSCN0275DSCN0171

 

La final, pe scurt, alte sfaturi despre ce și mai ales cum puteți face șederea cât mai plăcută în această parte a Anatoliei:

  • Apelați la serviciile unei agenții specializate sau la un ghid. Sunt multe locuri de văzut și merită să aveți acces la informații de la persoane avizate.
  • Găsiți o variantă pentru a beneficia de mijloc de transport. În Cappadocia stai jos doar la o cafea turcească. În rest, ai de umblat…Trebuie să ajungi să vezi vasele de lut de la Avanos, orașul subteran de la Kaymakli sau zecile de baloane cu aer cald care decolează din Ürgüp.
  • Luați cu voi încălțări rezistente și comode. În Cappadocia sunt zeci de poteci pe care le veți cutreiera fără să vă uitați la ceas.
  • Recomandările noastre pentru cazare ar fi următoarele: CRYSTAL KAYMAKLI HOTEL & SPA – cu acces deosebit de ușor către orașul subteran și Kelebek Special Cave Hotel – o gazdă (care ne-a atras atenția pentr-o îngrijită prezență pe Instagram!!!) care are avantajul de a avea camere sub forma unor scobituri în peșteră, lucru ce vă aduce sigur mai aproape de pusul satului Goreme.

Mulțumim agenției Prestige Tours pentru invitația de a explora câteva dintre cele mai fascinante teritorii ale Turciei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *