În Casa Bunicii e cel mai bine!

btyNu știu alții cum sunt, dar eu mă pot întoarce relaxat chiar și după doar două-trei zile de vacanță. Relaxat și…încântat! Asta dacă în scurta-mi călătorie găsesc oameni și locuri cu care să rezonez.

Și mi s-a întâmplat recent să descopăr Casa Bunicii – locul despre care știu clar că-mi va fi pentru multă vreme sistem de referință în materie de pensiuni.  Acolo am înțeles rapid ce filosofie de agro-turism îmi dă boost la capitoul satisfacție. Am descoperit că-mi place casa/cabana mică, îngrijită, cu atmosferă intimă, lemn mult la exterior și interior, cu flori la geam (nu în exces!), leagăn, hamac și iarbă multă în curte. Vreau să fie liniște și cel ce are în grijă pensiunea să-mi zâmbească și să ne bucurăm amândoi că vremea și vremurile ne permit această scurtă intersectare.

Casa Bunicii se află în Costești, județul Hunedoara, pe drumul către Sarmisegetusa Regia și este clar locul în care trebuie să-ți petreci măcar o noapte, dacă ești tentat de obiectivele turistice din zonă. Pentru o sută de lei primiște fix atmosfera de care îți ziceam mai sus, plus curățenie, plus baie cu apă caldă, plus foișor și grătar, plus masă de tenis, plus loc de parcare, plus o cafea dimineața, plus râu care curge în spatele casei, plus cărți despre urmele strămoșilor daci.

Recomand Casa Bunicii celor care pleacă spre poalele munților, nu cu intenția de a trage după ei zgomotul și agitația orașului, ci celor care respectă și valorifică puținul timp avut la dispoziție în preajma naturii. Pensiunea am găsit-o ideală atât pentru cupluri cât și pentru grupuri mici (6-8 persoane) cărora le lipsește presetul gălăgie.

Foto postate pe Booking.com:

bucătărie cb exterior cb foisor cb interior cb

Pont 1: Se mănâncă foarte bine la nici 1 km de Casa Bunicii. De încercat păstrăvul cu mujdei de la Popasul Dacilor și-o bere Hațegana.

Pont 2: Dacă ești pasionat de istorie trebuie să știi că cei de la Casa Bunicii te pot îndruma și către locuri mai puțin cunoscute/accesibile turiștilor obișnuiți.

Pont 3: Fă rezervare din timp pentru că sunt puține camere. Iar dacă nu ai făcut asta și ești în zonă, oprește mașina și întreabă de gazde. Te asigur că vor încerca să găsească în scurt timp o soluție de cazare pentru tine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *