Am fost la muzeul CFR din București și ne-a plăcut

  • Cu 4 lei am petrecut 40 de minute minunate

diorama01Un adult și un copil. 4 lei pentru adult și gratis pentru cel mic. Cu asta am rezolvat intrarea la muzeul CFR din București. E la Gara de Nord, lângă peronul 14 și merită a fi ceva mai cunoscut pentru că are câteva piese expuse foarte interesante. De fapt, ni s-a părut captivant să trecem de la scenariul cât se poate de real al Gării de Nord la micile încăperi alocate muzeului. Am văzut trenurile adevărate, ne-am bucurat de sunetul lui, am trecut prin forfota autentică din gară și am intrat în muzeu.

Nu intrăm acum în detalii tehnice, că n-am fost pe mood-ul de documentare, dar ne-au încântat machetele, vagoanele și locomotivele expuse, ba chiar într-un colț am zărit și biroul lui Anghel Saligny. Atracția muzeului este de departe diorama (despre care am citit că ar fi cea mai mare din România, peste 14 m) cu trenulețe aflate în mișcare, cu semnale care se-aprind și se sting, gări în miniatură (chiar și un depou) și niște super-tuneluri.

 

diorama02Pe canalul de YouTube numit Trenulețe Electrice am găsit clipul acesta și ne permitem să-l postăm și noi aici pentru a vă ajuta să vă faceți o idee despre cum arată trenurile în miniatură despre care vorbeam mai sus:

Să ne înțelegem, nu e genul de muzeu unde să-ți petreci jumătate de zi. Dar în mai puțin de o oră chiar nu te plictisești, indiferent de vârstă.

 

One Comment:

  1. Foarte frumos, o sa merg si eu cu ala mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *