Terase și vâsle pe Dâmbovița

Bucureștiul e la un strop de interes distanță de a arăta ca un oraș european. Ilustrează asta, perfect aș zice, fix centrul orașului. Locul este, la prima vedere, foarte incins și neprietenos vara cu cel ce vrea să ia orașul la pas. Dar lucrurile s-ar putea schimba… în bine. Se lucrează intens la renovarea fântânilor arteziene de la Unirii și la amenajarea spațiului de promenadă de pe malul stâng al Dâmboviței, cum te duci spre Biblioteca Națională.

De ce e bine că se întâmplă asta? Pentru s-ar închide un triungi (Casa Poporului – Centrul Vechi – Piața Unirii) și turiștii care ajung să viziteze colosala clădire a Parlamentului vor fi îmtâmpinați de un oraș mai prietenos și chiar mai isteț în a le scoate banii din buzunar.

De astăzi, de exmplu, se dă startul la plimbări cu barca, lotca și placa de Stand up Paddle pe Dâmbovița, fix în zona cuprinsă între Piața Unirii și Biblioteca Națională. Și dacă sportul pe apă nu te încântă, poți să “vâslești” într-un cocktail sau într-o limonadă la terasele de pe mal. Am zis terasele pentru că e de așteptat ca vara asta toate 5 să fie deschise. Momentan, singura pe care am găsit-o eu dispus să primească oaspeți e The Clique Bistro.

Despre cum ajungi cu lotca pe Dâmbovița găsești detalii aici și aici.

Vin și cu o completare de la cei responsabili de plimbările pe apă

Începând de sâmbătă, 16 iunie, și până în octombrie Academia Rowmania vă invită la felurite activități recreative, în centrul Bucureștiului, pe luciul apei de lângă Biblioteca Națională a României, pentru scurte momente de escapadă din forfota urbană.

Mai multe amănunte ai aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *